2012/10/04

Vin


Siden det snart er lørdag og alt.....og mange tar seg ett glass vin i helgen, har jeg lyst å dele noen vintips med mine venner. Jeg har brukt en god del av min tid til å tillegne meg litt kunnskap om vin og her er noen tips til deg som kanskje ikke er like bevandret i vinens rike som jeg er. Jeg tar det derfor ganske detaljert og enkelt:

Først og fremst - hvordan skille på røde og hvite viner:..
.
Enklest skiller man på disse vintypene ved å skvalpe en liten skvett på en hvit bordduk.Den vinen som etterlater seg en lilla flekk ...- er rødvin. Er man en riktig kjenner så kan man bare ved å smake skille på rødt og hvitt.


Portvin er en vin man serverer i porten når gjesten kommer. Har man ingen port går det like greit å servere i heisen eller trappeoppgangen.
...

Serverer man tørr vin bør det ikke være gjennomtrekk eller at noen av gjestene nyser - da vinen lett kan støve ned hele huset.

Man kan bestille sin vin og få den hjemkjørt. Skulle man likevel bære den med fra Polet sjøl, så velg en lettvin.

Til fisk, som fiskeboller og sild foretrekker de fleste hvitvin, mens man til kjøtt, som til pølser og innmat bør drikke rødt.

Til viltkjøtt serveres villvin. Til grillmat er det et unntak på hvitt og rødt. Til dette serveres helst brennevin da det harmonerer best med svartbrent mat.

Ord som er vanskelige å si når man har drukket litt vin:-
Uovertreffelig
Innovativt
Kosteskaft

Ord som er vanskelig å si når man har drukket for mye vin:-
Vestkystsk
Substansiere
Konstituere
Gjennomsnittlige

Ord som er helt umulig å si når man har drukket for mye vin:-
Nei takk, ikke mere vin til meg
Sorry, du er ikke helt min type
Nei, du får ikke være med meg hjem i natt.

God helg :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar