2010/12/13

Kø, kø og mere kø..

Det finnes mange forskjellige køer, vi har matkø, handlekø, sykehuskø, inngangskø, billettkø, kinokø, bestillingskø og sikkert den mest omtalte av dem alle; bilkø. Daglig er det flere millioner av mennesker som blir et slikt kø-offer. Er der for mange av oss?

I dag satte jeg mobilen på snooze...det ble flere og flere ganger, og med det resultat at jeg ikke var ute av døra før kvart over syv... 25 min senere enn vanlig. Og dermed ble jeg stående i kø...

Det er ikke bare negativt å stå i kø..jeg fikk fortært dagens nistepakke (må kjøpe lunsj i kantina i dag ja..), tatt meg en røyk (jaaaa,jeg har sprukket..det hele holdt 2 uker. Bedre lykke neste gang) og studert bilen foran. Det var en Peugot Expert med reg nr PP 93571 (jepp, stod såpass lenge at jeg enda husker det...) Må nok ha vært firmabil, for når jeg "spisset" synet å så gjennom vinduene som var temmelig tilgriset av veisalt (kanskje jeg burde ha stoppet og foreslått en bilvask for sjoføren..?) kunne jeg skimte diverse verktøy. Jeg satt å undret på hvilket firma dette kunne være, for der var ingen logo av noe slag på bilen...

Vel,vel, når jeg hadde gjort ALT dette hadde jeg kommet meg ca 200 meter lenger.....
Loven & Co på radio Norge er i slag i dag. Loven selv skal brekke en eller annen sangerinne nedover et flygel og ta henne hardt..har de lov å si slikt på radio? Henriette Lien skjenner på han, og synes slike kommentarer ikke passer seg, samtidig som hun ber alle barn som hører på å slå av radioen. Jeg humrer og synes han er hysterisk morsom på en Tirsdag morgen.

Jeg begynte å inspisere bilens instrumenter... jeg visste faktisk ikke at vi hadde cruise controll.. men nå vet jeg bedre. Jeg fikk også registrert at det er på tide å fylle bensin og muligens frostveske.. Nyttig å vite..

Tankene vandrer...hva skal jeg ha til middag i dag? Tro om kulda holder seg...UÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ! det er bare litt over en uke til jul!! og jeg er ikke ferdig med julegavene...

Vi sniker oss fremover i sneglefart... Jeg sender noen varme tanker til sykelistene som suser forbi, der jeg sitter i bilen med 23 varmegrader og måleren viser at der er -10 ute...EY!!!??? SUSER forbi??!!! Faens folk! Der kommer fortere frem enn meg. trekker tilbake alle varme tanker jeg har sendt!

Ordet kø er faktisk egentlig fransk og betyr "hale". Så jeg står altså i en hale... Jeg ser for meg en lang,litt hårete hale med en stor dusk bak! Litt sånn som en løvehale. Ja, nettopp, løvehale er det jeg tenker på!

Plutselig løser køen seg opp og vi er oppe i 40 kilometer i timen! Jeg er kommet på rett side av byen!
Nå ser jeg lys i enden av tunnelene (jeg var faktisk inni en tunnel, så det er ikke metafor...) og aner at jeg kan komme på jobb før kl åtte i dag.

Tre minutter over åtte parkerer jeg på utsiden av jobb, får meg en kopp kaffe og setter meg på plassen min. I morgen skal jeg ha meg mere niste og kaffe i bilen. Det kan jo være riktig koselig der om man har rette remediene med seg.

Ha en god dag!


-Baronessen-

2 kommentarer:

  1. Næmmen har du blogg du også. Morro da :)
    Forresten så hater jeg kø, og nei, det kan aldri bli koselig, uansett hvilke remedier man har med seg ;)

    God natt..

    SvarSlett
  2. Hadde kaffekoppen med i dag, og noen kjeks..men var naturligvis ikke kø da ;)

    SvarSlett