2012/04/19

Taxi VS Buss

Tar man seg en bytur ryker det alltid en del penger – penger en egentlig ikke hadde råd til å bruke. Jeg sier alltid til meg selv, i dag skal jeg være forsiktig, selv om erfaringen burde tilsi at det er liten vits å i det hele tatt nevne det…
 

Og så har vi dette med nattbussen da…det er naturligvis mye billigere å hoppe på nattbussen kontra hive seg i ei taxi.. men nattbussen er ikke så veldig trivelig da..
 

Det å finne seg et ledig sete er aldri bare –bare. Jo lengre bak i bussen en kommer, jo færre ledige seter er det å velge imellom, og snu kan du i hvert fall ikke. Det er utelukket. Det er ikke sosialt tillatt. En uskreven lov som alle er klar over og de fleste intellektuelle skapninger utøver. Det er til å få abstinenssymptomer av. Samtidig som man beveger seg bakover øker dessuten plassenes status betraktelig. Det er derfor de kule freakerne sitter bak.

Idet du har peila deg inn byttet med teleskopøyne spør du «er dette setet ledig?» Selvfølgelig er det ledig, det sitter jo ingen der??!! Men, høflighet har man blitt oppdratt til og det er vel derfor man spør. Det finnes mange ulike taktikker på dette området, noen bare slenger seg nedpå uten å spørre. Det ville ikke falt meg inn, det er jo direkte uhøflig!

Uansett er det stor sannsynlighet for at mennesket som sitter der, snøvler frem, mellom snusleppa og øl ånden, at den pene dama som enda ikke er kommet seg inn i bussen men står i køen utenfor, skal sitte der. Det er altså reservert! Du må derfor fortsette ferden lengre bak mot freakerne for å finne neste ledige sete , bare for å observere at den pene dama setter seg sammen med en annen mann uten snusleppe når hun endelig har klart å fått klort seg inn i bussen….
 

15 minutter etter rutetid setter bussen avsted, det tar sin tid å få inn alle disse kebabspisende fyllebøttene. Det tar sin tid, for bussen må stoppe hver gang den er kommet opp i fart. Noen skal jo av.. Herregud, jeg hadde blitt sprø av å være buss-sjåfør!

Uansett, etter hvert som bussen kjører blir naturligvis flere og flere av setene ledige. Her støter man med andre ord på neste uløselige problem. Ja, la oss si at du sitter ved siden av en fremmed person og det blir ledig 2 seter ved siden av deg. Hva gjør du da? Skal man foreta et setebytte eller blir man sittende? Det er nå man må ta temperaturen på det sosiale og føle etter hva som passer best. Du må foreta en valg, et valg som har mer å si en selve bevegelsen. Ved å flytte slipper man å sitte «arm-i-arm» med et ukjent menneske og trenger heller ikke ha veska på fanget. Personen du sitter ved siden av slipper også å gjøre deg oppmerksom på når han eller hun skal av. På den andre siden kan personen få ekle tanker om at man ikke liker kroppslukta, trynet eller andre ting som er langt verre… (selv om dette med stor sannsynlighet er sant, er det vel strengt tatt unødvendig å gi vedkommende selvtillit enda en på trynet denne kvelden, det har han sikkert fått nok av denne kvelden….)Hvis man sitter ved siden av en neger kan man i hvert fall ikke flytte på seg! Man vil jo ikke bli sett på som rasist! Under andre verdenskrig var det faktisk ikke lov til å flytte seg dersom en satt ved siden av en Tysker og heller bytte sete til der det satt en nordmann. Favorisering av medmennesker etter land var forbudt. Nemlig. Under andre verdenskrig var alt å mye lettere.Når du endelig, etter noe om føles – og med høy sannsynlighet er, en halv evighet, kommer frem til stoppestedet, må du labbe en drøy mil for å komme deg inn døren hjemme. I mitt tilfelle går det i tillegg bare oppover, og som tidligere nevnt, Bråvanns bakken er tung nok i edru tilstand på flate sko om man ikke skal måtte labbe opp der i stummende mørke, på høye hæler og 2 i promille.


Taxi koster selvfølgelig noen kroner ekstra, men her får man sitte alene i baksetet (med mindre man frivillig sitter der med noen andre…), trenger ikke foreta setevalg, kan ha vesken stående ved siden av seg og blir kjørt helt opp til døra…

Så jeg kjenner at jeg heller mot Taxi ja…

Baronesse Von Krogh

1 kommentar:

  1. tenk hvis du kommer ombord i en buss en gang, og det kun sitter èn passajer i hele bussen, hadde det ikke vært litt gøy å bare sette seg sammen med han, istedenfor ett av alle de ledige setene. det hadde vært litt gøy å prøve ut.

    SvarSlett