2011/11/29

"Jul med din glede."

Nå nærmer julen seg og det er ikke lenge før vi atter en gang begynner å synge "Jul med din glede." 
Hvordan er det egentlig julen begynner i dag? Starter den med at julenissen drikker Coca - Cola på tv?

Mange forbinder julen med at snøen kommer og at det begynner å bli kaldt, men hvordan kan vi nå for sikkert si at julen er her når vi ofte ikke får snø på juleaften? I skrivende stund blåser det godt utenfor døren og det regner omtrent loddrett - og gradestokken viser hele 8 grader. Hvor blir det av den hvite julen min! Jeg vil ha snø! 

Det at vi ikke får snø, er jo til dels selvforskyldt så stort CO2 utslipp som vi har. Latskapen herjer blant befolkningen og bil bruken øker for hver dag som går. Jeg intet unntak som kjører ned Bråvannsbakken for å hente vesla, istedet for å gå.. Men har du noen gang prøvd å gå opp denne bakken med bikkje ogbarnevogn med en 12 kilos oppi. Melkesyre sier jeg bare!

Når juledekorasjonene blir hengt opp i handlegaten og vi tror det er jul, tar vi feil. Julen kommer ikke før advent og som regel blir juledekorasjonene hengt opp i hvert fall flere uker før advent, altså en uke før julen egentlig starter. I dag kommer ofte juleutstillingene i butikkene i slutten av oktober,over en måned før første advent. Samtidig kommer julematen i butikkene og holdbarhet som går ut før den store julefeiringen har begynt. Dette gjør at jeg begynner å lure, har julen blitt flyttet til en måned tidligere?


Juleforberedelsene er mange. For noen er det kanskje det beste med julen, for andre er det bare en stor belastning. Jeg tilhører førstnevnte. Da jeg endelig fikk åpnet juleeska (som forøvrig har stått klar på soverommet siden vi flyttet inn i mai...) var det som en liten julaften i seg selv.
Noen nisser har fått plassene sine, noen duker er kommet på bordene og ikke minst, lysene er på i busken på trappa. Den "lyse" årstiden er startet, og jeg nyter det.
Halvdelen mener jeg overdriver, men vesla deler min lidenskap for jula, noe hun viser godt når hun stolt viser frem "bjerna" og "bjertene" som hun har fått i vinduet på rommet sitt, til alle som måtte være så uheldig å sette sin fot innefor dette husets fire vegger.

Julen er blitt utrolig modernisert de siste årene, alt skal være så effektivt. Hvorfor er det så viktig å spare tid? Alt dreier seg om minutter og sekunder. Jeg tenner heller kongerøkelsen, setter på julemusikk og koser meg med en stor kopp gløgg! (og sjokoladekaffen! Uh! det har jeg helt glemt å kjøpe!! )

Man skal kose seg i julen,det har min mamma sagt!
Baronessen

1 kommentar:

  1. Såå koselig å åpne julepynt eska :D:D D e en julaften i sæ sjøl, man har jo glemt halvparten av d man har så d e så koos!

    SvarSlett